Sve vezano uz album nagrađen s dva Porina. Pjesme su dobile i vizualni identitet u formi lyrics vide, koji se također mogu pogledati na linku ispod. Također je dostupan i download, recenzije, itd.

 


LYRICS VIDEA CIJELOG ALBUMA

* klikom na sliku ispod dostupna su videa za pjesme

 


MEMENTO MORI RECENZIJA

Toni Matošin, renomirani recenzent i vrsni poznavatelj glazbe, odlučio je preslušati album (i to više puta) te napisati svoj osvrt. Njegovo mišljenje svakako vrijedi i zaslužuje da se ovdje istakne.

Klikom na LINK otvara se članak.

 

 


PRESLUŠAVANJE I DOWNLOAD

* klikom na sliku ispod dostupne su sve pjesme s albuma

 

 

NAJAVA ALBUMA "MEMENTO MORI"

* teaser možete poslušati klikom na sliku ispod

O ALBUMU:

Album je najosobniji što može biti, a pri tome mislim na duhovnu dimenziju, iz koje i dolazi. Nastajao je više od 10 godina, koliko je i prošlo od posljednjeg albuma Granice. Uložio sam sve u njega, ponajprije što se snage i volje tiče. Taj intenzivan rad, još uz knjigu, traje više od tri godine. Moram priznati da sam potpuno iscrpljen u tom smislu. Ima svakakvih trenutaka i nije lak za slušanje, nije album lakih nota. Vodio sam teške bitke unutar sebe u tom periodu nastajanja albuma i nisam niti umanjivao niti uvećavao ono što sam prolazio. Međutim, teško je ta dešavanja svesti na konkretno. Bojno polje je polje misli i osjećanja. Borbe su sa sumnjama, osjećajem ništatnosti i uzaludnosti. Iako se Božja prisutnost naslućuje i niti u jednom trenutku ne dozvoljava da prevlada mrak, mrak nastoji u onom u čemu nastoji. Vrhunac napastovanja utjelovljen je u pjesmi Mi se kvarimo. To je točka nakon koje može uslijediti ili jedno ili drugo, agonija iz koje ili dolazi novo rođenje (predanje) ili krah. Posljednja pjesma O, Bože moj odgovor je na sve do tada. Finale je ispovijest vjere.

Dugo sam se tražio, općenito, i našao ono za čim sam tragao. Sada nemam nikakvih očekivanja, nikakvih želja. Radit ću ono što znam da moram, koliko god mi to ne donijelo ovo ili ono. Ne treba. Jasno je kako i što treba raditi da se dobije zauzvrat. Ja bih to mogao, ali neću.

Memento mori je starokršćanski pozdrav, kojeg su kasnije preuzeli Rimljani. Suština je da osvijesti tko smo, da imamo na pameti za što smo stvoreni i kamo idemo. Sjeti se da si smrtan nema veze s plašenjem smrću. Baš naprotiv. U ovoj kulturi moderne zapadne civilizacije pred zalazom, koja slavi površnost i prolaznost i izopćuje i ismijava istinito i vječno, Memento mori je antipod tome.

Najbolje ga je poslušati u cjelini.